împachetări nămol

Saturn       Eforie Nord

Acestea constau din aplicarea de nămol la temperatura de 40-45 ºC, în straturi de diferite grosimi, în funcție de consistența nămolului, timp de 15-30 minute, pacientul fiind așezat pe un pat terapeutic, împachetarea făcându-se în triplu strat pentru a incetini pierderea căldurii (material textil nesintetic la interior, apoi mușama sau piele, la exterior pătură).

Nămolul este elogiat pentru calitățile sale curative în ameliorarea unei varietăți mari de afecțiuni reumatice și genitale. Nămolul negru este o substanță unică, ce conține un mix complex de clorurată magneziană, sodică, hipertonă și sulfurată. Are un miros pregnant, se mulează ușor pe suprafața corpului datorită conținutului hidratant și se absoarbe foarte repede în piele.

no image

Indicații în sechele posttraumatice

Este cunoscut faptul că împachetările cu nămol sunt indicate în tratamentul pentru reumatism. Datorită compoziției biochimice, nămolul mai poate fi folosit în tratarea afecțiunilor inflamatorii (spondilită anchilozantă, poliatrită reumatoidă) și musculare.

Tot cu ajutorul nămolului poate fi crescută și flexibilitatea articulațiilor, astfel redând mai multă mobilitate. Intensitatea durerilor de articulații, se poate reduce tot cu ajutorul împachetărilor cu nămol, prin aplicarea acestuia în zona încheieturilor.

no image

Tehnica de aplicare

Se pregătește nămolul prin amestecarea lui cu apă fierbinte până ce se realizează o masă vâscoasă. La temperatura indicată în prescripție se aplică nămol pe cearșaf în grosime de 2-3 centimetri. Peste acest strat de nămol se așează regiunea de împachetat a pacientului.

Pentru evitarea congestiei cerebrale se pune o compresă rece pe frunte. Durata procedurii este de 20-40 minute.După terminare se practică o procedură de curățire(duș).