aplicații cu parafină

Saturn       Eforie Nord

Parafina provoacă încălzirea profundă și uniformă a țesuturilor în zona de aplicare (cervical, dorsal, lombar, încheieturi, etc). Acțiunea parafinei se datorează factorului termic, ea provocând o incălzire a zonei unde este aplicată și o creștere a circulației intensă a țesuturilor subcutanate.

Indicațiile aplicației de parafină sunt: afecțiunile reumatismale degenerative și inflamatorii (poliartrita reumatoidă, spondilita ankilozantă) şi cele posttraumatice ale aparatului mioartrokinetic, suferințe ale sistemului nervos periferic, suferințe ale organelor interne (periviscerite, anexita cronică). Aplicațiile cu parafină sunt contraindicate în tuberculoză, boli dermatologice, neoplazie, sindromul hemoragic.

no image

Procedura de aplicare

Pentru siguranța dumneavoastră, echipamentele cu care se face pregătirea parafinei asigură sterilizarea iar apoi menținerea ei la temperatura de aplicare.

Împachetarea cu parafină constă în aplicarea pe o anumită regiune a corpului a unor plăci de parafină. Parafina se topește la 65-70 grade Celsius, temperatura de utilizare fiind de 50 – 55 C, grosimea stratului aplicat este de 0,5 – 1,5 cm, durata aplicării fiind de 20 minute.

no image

Ce este de fapt parafina?

Parafina este o substanță prelucrată din petrol, care poate fi utilizată atât în tratamentele fizioterapeutice pentru recuperare sau ameliorarea durerilor provocate de tendinite, entorse, rupturi de ligamente, precum și în procedurile estetice.

Mâinile și picioarele sunt, în general, zonele cel mai expuse ale corpului, însă un tratament cu parafină le poate hidrata în profunzime și le oferă un aspect plăcut.