băi galvanice

Saturn       Eforie Nord

O baie galvanică reprezintă un tratament medical care combină acţiunea curentului continuu cu efectul termic al apei. Apa devine un mediu mijlocitor între electrozi şi tegument. Curentul este repartizat pe o suprafața corporală mai mare, astfel că densitatea curentului este mai redusă, neexistând pericolul de arsuri la intensitatea aplicată.

Curentul este aplicat prin intermediul unor electrozi de carbon, care sunt scufundaţi în cuve pline cu apă. Pacientul introduce membrele superioare sau inferioare sau toate cele patru membre în cuvă, în jur de 15-20 de minute.

no image

Esențiale în:

Afecțiuni ale sistemului nervos: nevralgii şi nevrite de sciatic, plex brahial, trigemen, intercostale, dentare; pareze, paralizii (de membre, faciale)

Afecțiuni ale aparatului cardiovascular: tulburări de circulație periferică-arteriopatii obliterante, acrocianoza, boala Raynaud

Afecțiuni ale aparatului locomotor reumatice (mialgii, tendinite, tenosinovite, burșite, epicondilite, periartrite, artroze, artrite cu diverse localizări, poliartrita reumatoidă, spondilita ankilopoietică în perioadele de remisiune) și posttraumatice (contuzii, entorse, luxații, fracturi)

no image

Cum se aplică?

Procedura de electroterapie, folosită în medicina fizică și recuperatorie, este un procedeu care are ca agent terapeutic curentul electric continuu, cu o tensiune de 50-60 volți, dar de intensitate slabă.

Se pot face aplicații patru-celulare, tricelulare, bicelulare sau unicelulare. În cazurile de aplicații uni sau bicelulare putem să adăugăm un electrod din plumb sau zinc pe o altă regiune corporală (lombară, abdominal, cervicală).

Curentul este aplicat prin intermediul unor electrozi din metal, ataşaţi de cuve pline cu apă. Pacientul introduce membrele superioare, inferioare sau toate cele patru membre în cuvă, în jur de 15-20 de minute, respectând zona indicată de medic.