baia de plante

Saturn       Eforie Nord

Băile cu plante medicinale reprezintă un procedeu natural de tonifiere, ameliorare sau optimizare a funcțiilor organismului. Această metodă de terapie constă în introducerea plantelor medicinale sau a extractelor obținute din acestea, la apă de baie.

Căldura apei și plantele medicinale introduse în baie, generează o reacție la nivelul întregului organism. Acest lucru se datorează pielii, care are o structură complexă, iar temperatura apei duce la dilatarea vaselor de sânge și accelerarea circulației sanguine. De asemenea, în timpul acestor băi, respirația devine frecventă si superficială, musculatura se relaxează, spasmele sunt calmate, procesele inflamatorii se reduc si metabolismul este stimulat.

no image

Ce tratăm

Băile complete ameliorează: circulația periferică, afecțiunile sistemului nervos central și periferic (stres, nevroze, astenii, nevrite), unele boli de piele (eczeme, seboree), afecțiuni ale oaselor si articulațiilor (reumatism, rahitism, artroză, gută) afcețiuni respiratorii precum răceli, viroze, bronșite cronice și bolile ginecologice.

Aceste băi au acțiune stimulantă, în special asupra metabolismului și a sistemului circulator și circulația sângelui.

Baia de plante este deosebit de utilă în convalescență.

no image

Hidroterapia, în general

Hidroterapia este o metodă terapeutică ce utilizează apa, la diferite temperaturi şi în diverse stări de agregare (lichidă, solidă sau gazoasă) pentru tratarea unor afecţiuni. Apa utilizată poate fi dulce, minerală sau marină, pură sau în amestec cu alte substante sau plante aromate si medicinale: infuzii sau decocturi (de musetel, nalba, frunza de nuc etc.) sau diverse amestecuri de plante medicinale, de asemenea: sare, iod, sulf, namol, gaze etc.

Sub denumirea de hidroterapie sunt reunite toate formele de terapie care utilizează apă caldă sau rece, pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Hidroterapia este considerată şi o ramură a medicinei naturiste bazate pe utilizarea apei în scop terapeutic.