drenaj limfatic

Saturn       Eforie Nord

Terapia de drenaj limfatic sau presodrenajului constă într-un masaj efectuat cu ajutorul unor manșete pneumatice aferente fiecărui membru inferior și zonei abdomenului, ce se vor umfla progresiv din periferie în sensul circulației limfatice.

Acest masaj este realizat pe traseul vaselor limfatice și are rolul de a conduce limfa blocată spre stațiile ganglionare principale pentru ca mai apoi să fie preluată și eliminată prin urina.

no image

Limfa

Sistemul limfatic are o mare importanță în buna funcționare a organismului nostru. Limfa și fluidele celulare constituie 80% din fluidele corporale, iar sângele furnizează restul de 20%. Fluidul limfatic transportă toate substanțele nutritive, oxigenul, către celule, dar și dioxidul de carbon și alte deșeuri metabolice de la miliarde de celule.

Limfa poate fi resorbită în sânge sau poate fi filtrată de către unul sau mai mulți ganglioni limfatici înainte să intre în fluxul sanguin. Când istemul limfatic nu funcționează corect, se reduce capacitatea de functionare corectă a creierului și a altor organe.

no image

Efecte

Efectul benefic al metodei de presodrenaj limfatic constă şi în îmbunătăţirea oxigenării ţesuturilor periferice şi duce la detoxifierea generală a organismului. De asemenea, presoterapia este indicată persoanelor cu edeme limfatice, atât de natură congenitală cât şi postchirurgicală sau post traumatice. Presoterapia acţionează şi asupra aparatului muscular prin înlăturarea senzaţiei de febră musculară care apare în urma efectuării unui program intens de exerciţii fizice, sau în perioade de recuperare după intervenţii chirurgicale sau ortopedice.