duș subacval

Saturn       Eforie Nord

Dușul subacval este o formă de hidromasaj ce se desfășoară astfel: întreg corpul sau o parte a lui este stropită de un jet de apă, în timp ce pacientul se află într-un bazin cu apă, a cărei temperatură variază între 25 - 37°C. O ședință de duș subacval variază între 5 și 15 minute și începe, de regulă, cu partea inferioara a corpului.

Secretul dușului subacval constă în presiunea pe care o are jetul de apă, ea putând varia pe o scală de la 1 la 6, în funcție de rezistența zonei tratate. Apa proiectată de duș formează un unghi de 35°C față de piele.

no image

Efecte

Efectele dușului subacval variază, în funcție de temperatura apei. Dacă jetul are o temperatură sub 30°C, efectul său este de tonifiere. Când depășește temperatura de 35°C, dușul are efect relaxant, asemănător cu cel al unui masaj.

Când jetul cald alternează cu cel rece, are loc un efect de vasocontracție – vasodilatație, cunoscut sub numele de vasomotor.

no image

Sănătate și relaxare

Dușul subacval revigorează, relaxează și împrospătează, iar creșterea circulașiei arteriale poate grăbi procesele de vindecare și refacere din corp.

Bulele de aer acționează concomitent în mai multe puncte de pe suprafaţa corpului, eliberând tensiunile acumulate.

Atunci când plutim într-o baie cu hidromasaj, are loc eliberarea endorfinelor în organism, substanțe care inhibă durerea.