electroterapia

Saturn       Eforie Nord

Electroterapia folosește curentul electric pentru stimularea țesuturilor , având ca scop vindecarea diferitelor afecțiuni sau recuperarea unor funcții pierdute ale organismului, acute și cronice.

Electroterapia a fost folosită încă de la sfârșitul secolului al 19-lea pentru tratarea diferitelor afecțiuni, în marea lor majoritatea asociate unei dureri localizate într-o anumită parte a corpului. Teoria prin care electricitatea are rol în tratarea diferitelor boli a luat naștere la începutul secolului al 18-lea, când Johann Gottlob Kruger a sugerat că electricitatea poate aduce modificări in organism, accelerând recupararea acestuia. În această perioadă, electricitatea a fost folosită in intensificarea circulației sângelui.

no image

Echipamente performante

Electroterapia ajută la refacerea sechelelor neurologice după fracturi ale coloanei vertebrale, afecțiuni ale organelor de simț, periartrita, epicondilite, tendinite, burșite, adiculopatii-hernii de disc lombare,cervicale, artroze, mialgii, etc.

no image

Toate tipurile de proceduri

Procedurile folosite în electroterapie sunt diverse, cele mai cunoscute și folosite în Romania fiind neurostimularea transcutanată, diadinamicele, curenții Trabert (curenți de joasă frecvență), curenții interferențiali și simpli (curenți de frecvență medie), ultrasunetele și microundele (de înaltă frecvență) băile galvanice si ionizările (curent continuu).