hidrokinetoterapia

Saturn       Eforie Nord

Hidrokinetoterapia presupune practicarea exercițiilor fizice în apă sub îndrumarea unui terapeut specialist. Reprezintă baza recuperării medicale, una din principalele forme de refacere a funcțiilor diminuate în urma unor afecțiuni sau traumatisme.

Kinetoterapia acvatică are avantaje față de cea convențională, deoarece permite o mobilitate articulară mai bună. Mai mult, când pacientul este in apă la un nivel ce atinge înălțimea sternului, cântărește doar 10% din greutatea corporală. Astfel, se mișcă mai ușor, lucru care îl motivează să continue exercițiile. Un alt avantaj este că prin hidrokinetoterapie se reduce considerabil timpul de recuperare.

no image

Beneficii

Beneficiile acestei terapii sunt: redobândirea sau dobândirea mobilității articulare, creșterea forței musculare, corectarea deficiențelor ale coloanei vertebrale, îmbunătățirea căilor respiratorii, creșterea rezistenței musculare ajută și la relaxarea musculaturii. Hidrokinetoterapia se poate aplica în două moduri, parțială sau generală.

no image

Parțială sau generală

Hidrokinetoterapia parțială este utilizată în special pentru creșterea mobilității articulare utilizându-se diferite tipuri de mișcări în apă caldă. Aceasta duce la relaxarea musculaturii, ajută la diminuarea durerilor.

Cea generală se realizează prin imersia întregului corp în bazine individuale, bazine colective sau piscine. Mișcările sunt executate de jos în sus astfel încăt forța musculară este ușor solicitată. Apa din bazin este menținută la 35 - 36 grade C, temperatură la care se produc efecte antialgice, scăderea tonusului muscular general și vasodilatația periferică, cu scăderea tensiunii arteriale.