laserterapia

Saturn       Eforie Nord

Laserterapia este o procedură de fizioterapie noninvazivă, utilizată în practica de zi cu zi în centrele noastre. Doza şi frecvenţa tratamentului poate fi reglată astfel încât să producă efectul dorit și este stabilită de către medic.

Deși durata este de câteva minute, efectul se simte chiar de la primele ședinte. Domeniile în care laserterapia poate fi aplicată ca procedură de fizioterapie sunt reprezentate de afecțiuni precum: cicatricea cheloidă, contuzii, dentitia dificilă, fractura, starea postoperativa, monturi, tendinite, burșite, lombalgii, periartrite.

no image

Efecte și beneficii

Efectele pozitive ale terapiei cu laser se datorează absorbției energiei luminoase de către țesuturile pacientului, fapt care declanșează modificări biologice la nivel celular care au un efect biostimulator și trofic tisular.

Astfel, principalele beneficii ale acestei practici sunt: efectul analgezic, antiinflamator, entiedematos, înbunătățirea circulației sangvine și limfatice, relaxarea musculară, creșterea activității intercelulare și activarea proceselor metabolice la nivel celular, accelerarea regenerării nervilor, a țesutului osos, întărirea sistemului imunitar, vindecarea rănilor.

no image

Tratamentul

Este preferabil un program cu 3-4 ședințe pe săptămână folosind o doză moderată de tratament, decât să folosim o doză crescută și să chemăm pacientul la doar câteva ședințe de tratament. S-a demonstrat că dozele mici folosite la intervale de timp reduse au rezultate mai bune decât tratamentele zilnice. Problemele acute pot fi tratate în câteva ședințe care se fac la intervale scurte de timp.

S-a demonstrat și faptul că rezultatele sunt benefice dacă împarțim ședințele de tratament astfel: la început tratamentul cu laser se face zilnic, timp de 4-5 zile, după care mărim intervalul de timp între tratamente.

Dacă după 5-6 ședințe de tratament pacientul nu simte o ameliorare, este bine să suspendăm tratamentul o perioadă și sa așteptăm o reacție târzie, după care continuăm tratamentul.