magnetoterapia

Saturn       Eforie Nord

Magnetoterapia este un tratament natural și ușor de suportat de organism. Această terapie se bazează pe acționarea directă asupra țesuturilor a unui câmp magnetic pulsatil (CMP). Câmpul magnetic produs de un curent electric variabil conduc la o serie de efecte biologice de care beneficiază fizioterapia.

Magnetoterapia presupune folosirea unor magneți de diferite mărimi și tipuri, având astfel și puteri variabile, care pot fi aplicate la nivelul întregului corp sau doar pe anumite zone, în funcție de necesități. De asemenea, pot fi utilizați magneți statici sau aparate care emit câmpuri magnetice pulsate.

no image

Beneficiile magnetoterapiei

CMP îmbunătățește circulația sangvină la nivelul creierului, crește nivelul oxigenului din neuroni, crește flexibilitatea vaselor de sânge și dizolvă colesterolul.

Specialiștii în magnetoterapie afirmă că acest tratament alternativ ar avea o serie de beneficii asupra organismului, între care: îndepărtarea durerilor de cap, menstruale, articulare; eliminarea insomniilor, stresului, oboselii; estomparea cicatricelor și a altor semne inestetice; ameliorarea circulației sangvine, funcției digestive, renale; vindecarea optimă a fracturilor, ulcerațiilor; tratarea entorselor, contuziilor și a altor traume.

no image

Cine nu trebuie să utilizeze această terapie

Copiii mici și femeile gravide nu trebuie să utilizeze terapia cu câmp magnetic, deoarece siguranța acestei terapii nu este dovedită. Persoanele care au dispozitive medicale sau implanturi cu un câmp magnetic, cum ar fi un stimulator cardiac, nu ar trebui să utilizeze terapia cu magnet, deoarece ar putea interfera cu funcția implantului.

Magnetoterapia nu se crede că are efecte secundare sau complicații negative atunci când este combinată cu tratamentul medical convențional.