sauna

Saturn       Eforie Nord

Pe lângă faptul că induce o stare de relaxare profundă, sauna are efecte terapeutice dovedite. S-a demonstrat că reduce inflamaţia mucoasei respiratorii, că atenuează durerile de la nivelul articulațiilor și că îmbunătățește metabolismul.

Pentru a obţine rezultate, o ședință de saună ar trebui să dureze aproximativ 15 minute. Indiferent dacă este uscată sau umeda, sauna ar trebui să cuprinda trei etape: una de încălzire, una de răcire și cea de-a treia, de repaus.

no image

Beneficiile asupra pielii

Temperatura ridicată din sauna (între 70 și 100 grade Celsius) și umiditatea (între 5% și 20%) determină organismul să transpire abundent, proces care permite eliminarea toxinelor și curățarea în profunzime a pielii.

Cei care obișnuiesc să meargă la saună știu, fără îndoială, că reprizele de saună trebuie alternate cu scurte dușuri aproape reci, acestea din urmă contribuind la tonifierea pielii, menținându-i elasticitatea și stimulând circulația sanguină.

Astfel că sauna contribuie și la reducerea celulitei. Datorită dușurilor reci intercalate printre reprizele de saună se evita suprasolicitarea inimii.

no image

Beneficiile asupra sănătății

Menține tensiunea arterială în limite normale la pacienții hipertensivi și reabilitează organismul după infarctul miocardic;

Calmează problemele respiratorii cum ar fi astmul și bronșita cronică; ameliorează afecțiunile reumatismale inflamatorii (osteoartrita, artrita reumatoidă), durerile articulare, tensiunea musculară și fibromialgia;

Diminuează artroza și durerile, întrucât relaxează mușchii.